شش عادت بد عکاسی خود را کنار بگذارید
۶ عادتی که شما به عنوان یک عکاس نباید داشته باشید . در این مقاله سعی شده این چند عادت بد را بررسی کرده و به هر عکاسی توصیه می شود از همین حالا به بعد آنها را ترک کند.
۱-یکجا ایستادن
اگر در جایی مشغول عکاسی هستید و فقط یکجا ایستاده اید و عکاسی می کنید ، باید بدانید که شما با اینکار خلاقیت خود را محدود کرده اید. این عادت بسیار ساده است مخصوصا زمانی که شما از یک لنز زوم برای عکاسی استفاده می کنید.
به جای اینکه از یک پرسپکتیو عکاسی کنید ، راه روید و از زوایا و فاصله های مختلف عکاسی کنید، کمی به عقب یا جلوتر روید. به یک لنز زوم اکتفا نکنید، از پاهایتان استفاده کنید و سریعا متوجه خواهید شد که چه پرسپکتیوهای جالبی می توانید پیدا کنید.
نکته:
اگر زمان نوردهی عکاسی تان حدود ۲ دقیقه یا بیشتر است (مثل عکاسی شب و ستارگان) این توصیه را کاملا بیخیال شود، چرا که در این نوع عکاسی یکجا ماندن و بی حرکت بودن خیلی هم خوب است!
۲-عادت عکس گرفتن و عکس دیدن درهمان لحظه
وقتی که عکسی می گیرید و سریعا آن را پشت دوربین نگاه می کنید . بطور ذاتی این کار هیچ اشکالی ندارد و می تواند برای یادگیری هم خوب باشد خصوصا وقتی که اشکالات عکس مثل رفله و … را برطرف می کنید.
این عادت زمانی دارای اشکال است که شما فراموش میکنید که چه لحظه ای در جلوی دوربینتان را از دست می دهید ، فقط بخاطر دیدن عکس ممکن است لحظات خوبی را از دست دهید.
پس فقط زمانی از مانیتور دوربینتان استفاده کنید که واقعا لازم باشد (نورسنجی در زمان هایی که نورسنجی پیچیده است)، پس بلافاصله به عکاسی تان برگردید و زمان را ازدست ندهید.
۳-پایین آوردن دوربین برای چک کردن تنظیمات
این عادت همانند عادت قبلی است . حتی عکاسانی که خیلی هم حرفه ای هستند این کار را انجام میدهند. تغییراتی مثل ایزو ، دیافراگم و شاتر هرگز جای توجیه ندارد. ممکن است باز هم با این کار صحنه ای مهم را ازدست دهید.
خود را عادت دهید که این تنظیمات ساده را زمان عکاسی سریعا تغییر دهید. کافی است دوربینتان و دکمه های مهم آن را بشناسید.این کار به شما کمک می کنید که روی سوژه تان تمرکز داشته باشید.
منتظر نمانید که در فضای عکاسی قرار بگیرید و تازه بخواهید جای دکمه ها را یاد بگیرید و تازه تمرین کنید! وقتی که در خانه نشستید سعی به تمرین این کار کنید.( دوربینتان را خوب بشناسید)
۴-صحبت کردن هنگام عکاسی(زمانی که چشمتان پشت دوربین است)
تاکنون پیش آمده که چشمتان پشت دوربین باشد و همزمان سوژه تان را راهنمایی میکنید برای ترکیب یا ژست گرفتن؟ و همه ی این زمان برای هر حرفی حتی مثل : آها ، خوبه ، …. چشمتان پشت دوربین بوده است ؟
اگر این عادت را دارید سریعا سعی به ترک این عادت کنید. این کار نه تنها ارتباط خوبی با سوژه برقرار نمی کند و او راحت و ریلکس نیست بلکه احساس ناخوشایندی را ایجاد می کند و حتی صورت زیبا و لبخند شما را هم نمی تواند بببیند. باور داشته باشید این مساله خیلی مهم است!
این مساله چه زمانی که شما از مشتری پولی میگیرید و چه زمانی که از یک غریبه از شهر و کشور دیگری حتی عکاسی می کنید مهم است.
۵-نادیده گرفتن درست نگه داشتن دوربین
ترکیب بندی با دقت ضمانت عالی بودن عکاسی شماست. اگر شما در عکستان افق دارید ، سطح افق را با دقت تنظیم کنید.چشم انسان ناخودآگاه متوجه افق می شود و توقع دارد افق را همانگونه که هست ببیند. پس اگر عکس شما کمی کج و شیب دار(تیلت) باشد به راحتی حواس مخاطب را پرت می کند. اگر برای تنظیم افق مشکل دارید حتما از راهنمای دوربین استفاده کنید.
نکته :
گاهی ممکن است ترکیب عکس شما عامدانه کج گرفته شده باشد مثلا برای ایجاد حرکت درعکس. اما این کار باید خودآگاه و با دقت در ترکیب بندی انجام شود.
پس هنگامی که از دیوار یا ساختمانی عکاسی می کنید – چیزی کاملا صاف در راستای افق است یا خطوطی صاف دارد ، مطمئن شوید که افق را به درستی تنظیم کنید.
۶-فکر کردن به اینکه بعدا آن را تصحیح می کنید.
این عادت را می توان به هر چیزی بسط داد. از عکاسی با نورسنجی بد گرفته تا خارج شدن قسمتی از سوژه در کادر یا رها کردن تکه آشغالی در کادر عکستان.
اینکه بخواهید هر عکسی بگیرید و بگویید بعدا تصحیح میکنم بسیار ساده است و البته به همان اندازه ناشیانه. این کار از بهینگی عملکردتان در عکاسی می کاهد.
بسیار ساده است ، دوربین را درست تنظیم کنید و کمی دقت کنید. خیلی وقت ها ممکن است بخاطر یک اشتباه کوچک در هنگام عکاسی ، ساعت ها وقت خود را پشت کامپیوتر برای ویرایش عکس تلف کنید. جایی که می توانستید با ۱۰ ثانیه زمان اصلاح کنید حالا مجبورید ساعت ها وقت صرف تصحیح آن اشتباه کنید.
منتظر فتوشاپ و کراپ کردن و تصحیح نباشید و همان لحظه ی عکاسی عکستان را بی نقص ثبت کنید.
یادتان باشد :
این عادات را به راحتی می توان انجام داد و به سختی می توان ترک کرد.